Évszázadokon keresztül elfeledett és nem továbbnemesített purpur búza csak most fedte fel titkát. A teljes kiőrlésű kenyérben életre kelti az erős-fűszeres ízt, hosszan tartó frissességet és a természetes antocián hatást – tudtuk meg Gulyás-Szabó Gergelytől.

A PurPur kenyeret teljes kiőrlésű purpurlisztből és teljes kiőrlésű rozsból állítják elő. A purpur búza erős fűszeres íze a PurPur kenyérben többek között tökmaggal, napraforgómaggal és dióval van kiegészítve. Az antocián, mely a purpur búza héjszerkezetében található, a kenyérnek különleges színű ismertetőjegyet kölcsönöz. Az antocián tartalom a purpur búzában hozzávetőleg 10 szer magasabb, mint a hagyományos kenyérlisztben – mondta el a Rónasági Gasztro Sütőipari Kft ügyvezetője. Az antocián szolgálja a természetes sejtvédelmet, mivel ez antioxidativ hatású és az ártalmas szabad gyököket leköti.

A PurPur kenyeret közel két éve megvásárolhatják a Rónasági Gasztro Sütőipari Kft szaküzleteiben, ahol lefagyasztva tárolják, így kérésre 5 perc alatt készre sütik, hogy mindig frissen kerüljön az Ön asztalra.

Nagy Ágnes