– Hat évvel ezelőtt indult egy grafikai-keramikus képzés az intézményben, amely során a gyerekek heti hat órában megismerkednek a grafika különböző ágazataival, tér-, alakrajzok- és portrék ábrázolásaival. Az április 30-án, kedden megnyitott kiállításon azoknak a diákoknak a tárgyátalakításai, kreatív munkái és portréi szerepelnek, akik végzősként négy éve vesznek részt a képzésen – nyilatkozta hírportálunknak Bozsér Zsolt, a HISZK Kalmár Zsigmond Tagintézmény rajztanára.

A tárlat megnyitója Fekete Tamás tanuló gitározásával kezdődött, majd Soós Csilla, a Németh László Városi Könyvtár igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Ezt követően Piti Julianna diák szavalt, majd V. Nagy Nándor szobrász, keramikus és grafikus művész nyitotta meg a kiállítást.

– Mikor végignéztem az alkotásokat, tulajdonképpen az egész művészettörténet felsorakozott előttem. Ezért azt a címet adtam a tárlatnak: „Az afrikai halotti maszktól Kurt Cobain oltárig” – mondta V. Nagy Nándor, aki egykor szintén a HISZK Kalmár Zsigmond Tagintézmény tanulója volt.

A kiállítást május 24-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Megyeri József