Szegedről, Szatymazról, Balástyáról, Tiszaszigetről, Ópusztaszerről, Kömpöcről, Öttömösről, Harkakötönyből, Pusztamérgesről és Dócról érkeztek csapatok a megmérettetésre.

A megnyitó után Puskás József, a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársa tartott előadást, melynek segítségével Dóc közvetlen és tágabb környezetében létrehozott tájvédelmi körzet természeti érékeit ismerhették meg a résztvevők.

Az előadás után a háromfős csapatok kültéri állomásokon oldottak meg különböző feladatokat: pl. megkeresték a virágokhoz tartozó terméseket, villámkérdésekre válaszoltak, állathangokat próbáltak felismerni, különböző aszalt gyümölcsöket kóstoltak, szemetet szedtek, jellegzetes idegen tájakon élő növényeket helyeztek el a világtérképen, valamint állatokat ismertek fel lábnyomaik alapján.  A finom ebéd és egy rövid pihenő után folytatódott a megmérettetés, ahol a tanult ismeretekről érdekesebbnél érdekesebb interaktív feladatokban adtak számot a versengő csapatok. Az idei megmérettetésen a következő eredmény született:

 

I. helyezett: “Gyurgyalagok”

SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola, Szeged

A csapat tagjai: Halkó Ádám, Pál Gergő, Balogh Dávid

Felkészítő tanár: Nagyné Páll Edit

II. helyezett: “Vadócok”

Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola és Óvoda, Dóc

A csapat tagjai: Gulyás Kíra, Juhász Petra és Kucsora Viktória

Felkészítő tanáruk: Gémes Károlyné

III. helyezett: Énekesmadarak

Munkácsy Mihály Katolikus Általános Iskola, Balástya

A csapat tagjai: Grósz Anna Boróka, Faragó Balázs, Enyingi Viktória

Felkészítő tanár: Koréh Istvánné

 

A verseny első helyezett csapata hazavihette a vándorkupát. Ezen kívül ők is és a 2. illetve 3. helyezett csapat tagjai is értékes könyvjutalomban, és különböző szponzorok által felajánlott értékes jutalmakban részesültek.

 

Forrás:
Huszka Zoltánné igazgató