Április 23-án szakmai napot tartottak a  vásárhelyi Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Diákotthon és Gyermekotthonban.A délelőtt folyamán bemutató foglalkozásokat tartottak, emlékfát ültettek és felavatták a Tündérkertet is.

– Ezt a napot szerettük volna valami emlékezetes programmal zárni, így első alkalommal megrendeztük a Kozmutza Estet – mondta Megyesi Istvánné igazgató a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban tartott rendezvényről. Hozzátette, a közel kétórás műsor elemeit meglepetésnek szánták, a meghívókba is csak annyit írtak, hogy fellépnek az intézmény tanulói és meglepetés vendégei.

– Olyan személyeket hívtunk meg, akik eddig is osztoztak a gyerekek örömében, és ez alkalommal is vállalták, hogy hozzájárulnak az est sikeréhez. Az előadók között találunk színészt, zongraművészt és zeneiskolai növendéket  is – folytatta az igazgató.

A rendezvényen résztvevők először Gaál Györgyi kisfilmjét tekinthették meg, amely során pillantást nyerhettek az iskola mindennapi életébe. Ezután számos műsorszámot élvezhetett a közönség, elsőként a Kozmutza Kórus Lennon-McCartney közös dalával lépett színpadra, majd a Kozmutza Táncsoport előadása következett. Ezt követően Elek Dominik gitározott, majd a Mi-Egy-Más Színkottás Együttes műsorszámát tekinthették meg a nézők.

Az est további részében a Fogarassy Judit Balett és Jazztánc Stúdió Cohen és Queen dalokra táncolt, Görög Enikő előadta Debussy: Boldog szigetét, színpadra lépett Skrionya Réka és Varjas Bíborka, a Kozmutza Kiscsillag Tánccsoport, valamint a Kozmutza Színjátszó Csoportja is. Szélpál Szilveszter Erkel Ferenc alkotásokat énekelt, Atyimó Alex peidg elszavalta Petőfi Sándor Pató Pál Úr című versét.

A közönség körében nagy sikert aratott az est, a résztvevők a műsorszámok között tapssal jutalmazták a fellépőket.

Megyeri József