A Föld napja alkalmából világszerte rendeznek különféle eseményeket, melyekkel a Föld természeti környezetének megóvására hívják fel a figyelmet. A programhoz már több mint tíz éve csatlakozott a vásárhelyi Szent István Általános Iskola is. Ezen a napon a téglagyári kubikoknál tartanak játékos vetélkedőket.

Így történt ez hétfőn délelőtt is, amikor a kubikoknál nyolc állomást állítottak fel a pedagógusok, ahol különböző feladatokat kellett teljesíteniük a résztvevő diákoknak. A felső tagozatos osztályok, azaz nyolc osztály versengett egymással hétfőn – mondta Walterné Böngyik Terézia, aki hozzátette: szerencsés a mi intézményünk, ugyanis már 12. alkalommal ünnepeljük a Föld Napját. A világon már 43. alkalommal, 187 országban emlékeznek meg erre a napra.

Legnagyobb hatása, hogy felkeltsük az emberek figyelmét a Föld megóvására. Tudjuk, hogy egy nap kevés ahhoz, hogy holnaptól másként gondolkodjunk, de talán itt az összefogásban lesz az igazi erő – tette hozzá Walterné Böngyik Terézia.

A mai nap egy kicsit más, mint a többi, hiszen a globális problémákat tettük a gyerekek elé. A Kárpát-medence élővilágának, természeti értékeinek megóvásáról, híres tudósairól, kutatóiról, illetve írókról költőkről szólt. A foglalkozások közé népi játékokat is beillesztettek, melyek a természetből vett játékok közé tartoznak – zárta a pedagógus.

Eredmények:

5-6. osztály:

  1. hely: 8/A
  2. hely: 7/B
  3. hely: 7/A
  4. hely: 8/B

7-8. osztály:

  1. hely: 5/B
  2. hely: 6/B
  3. hely: 6/A

hely: 5/A