Ha saját honlapot szeretnénk, mindig gondoljuk át, hogy mi a célja. Érdemes, ha van egy kreatív hobbink, azt megmutatni a nagyvilágnak, mert később akár profitálhatunk is belőle. Van, aki egy egyszerű internetes bloggal megelégszik, amit különböző ingyenes oldalakon hozhat létre. Ennek is megvan a hátránya – mondta el vendégünk, hiszen itt különböző korlátokba ütközhetünk, valamint ki vagyunk szolgáltatva az adott oldal üzemeltetőjének abból a szempontból, hogy ha karbantartás van, lehet, nem tudjuk megfelelően használni felületünket, továbbá, az oldal megjelenését nem tudjuk annyira személyre szabni.

Egy saját honlap sokkal több lehetőséget biztosít, mint egy közösség oldal, vagy egy ingyenes blogszolgáltatónál létrehozott. Egy saját domain név már nem kerül sokba, hiszen egy évre már 3000 forintért is lehet venni, ráadásul a saját honlaphoz jól is mutat, és olyan, amilyet szeretnénk. Fontos azonban a tartalommal is foglalkozni. Napjainkban már egyre több olyan weblap készül, ahol fotósok, modellek teszik közzé fotóikat. Egy igényesen elkészített saját oldal már egy előrejutási lehetőséget rejt magába, hiszen előfordulhat, hogy így fedeznek fel minket.

Egy saját honlapon mindig annyi személyes információt tegyünk ki, amit egy idegennel is szívesen megosztanánk. Fontos, hogy olyan adatokat semmiképp ne írjunk ki a világhálóra, amivel mások visszaélhetnek, megkárosíthatnak – javasolta a Csurga Design tulajdonosa, aki hozzátette, ez a közösségi oldalakra is vonatkozik, hiszen rengeteg olyan program, alkalmazás van, amely az emberek személyes adataira vadászik.

Ha Ön is szeretne honlapot készítettni, vagy bővebb információra lenne szüksége, akkor keresse Jurgovszki Gábort email-ben a csurga@kepszerkesztes.hu címen, illetve tekintse meg referencia munkáit a www.csurga.hu oldalon!

Nagy Ágnes