1992 óta, április 24-én ünneplik a Rendőrség Napját Magyarországon, ez alkalomból április 19-én, délelőtt 9 órától tárta ki kapuit a Szegedi Rendőrkapitányság. Dr. Zélity László rendőrezredes, a Szegedi Rendőrkapitányság vezetője elmondta, elsősorban az óvodásokat és az iskolásokat várták a nyílt napra.

„Kerékpárbarát” kiállítás nyílt 10 órakor az épület aulájában, ahol az érdeklődők megnézhették azokat a tartozékokat, amivel kötelezően rendelkeznie kell egy kerékpárnak. A diákok ezen a kiállításon egy rendőrkerékpárt is megnézhettek. Az érkező diákokat csoportokba tömörülve vezették körbe a rendőrség munkatársai. A kalandozás során a gyermekmeghallgató szobát és egy előállító helyiséget is meglátogattak, majd a bemutatók az udvaron folytatódtak.

A ragyogó napsütésben a gyerekek legnagyobb örömére kézbe foghatták azokat a fegyvereket, bilincseket, védő felszereléseket, amiket a testület használ munkájuk során. Majd felülhettek a kiállított motorokra, robogókra és a rendőrautóba is beszállhattak. A soron következő állomásnál hosszú, kígyózó sor állt, szinte egész délelőtt. Nem csoda, hiszen a televízióból is ismerős eszközöket mutattak be a helyszínelő kocsiban, illetve minden sorban álló egy tenyérnyomattal lett gazdagabb.

Óriási sikere volt Lolának, a 4 éves kábítószer-kereső németjuhász kutyának, akivel egy látványos bemutatót nézhettek meg a kicsik és a nagyok egyaránt. Különösen nagy volt az öröm mikor meg is lehetett simogatni. A színes programok között volt kerékpáros ügyességi pálya és különböző totók kitöltése is.

 

Nagy Ágnes