A Népszava hétfői cikkében olvasható értesüléséről, hogy nem az egyes és kettes számú, hanem a harmadik tanács vezetője “adta vissza” a Hunvald-ügyet a Fővárosi Ítélőtáblán, Czine Ágnes azt mondta, hogy mind a 20 büntetőbíró, aki rész vehetett volna a másodfokú eljárásban, elfogultságot jelentett be, ezért a Kúriának a törvény értelmében új bíróságot kellett kijelölnie, ez pedig a Szegedi Ítélőtábla lett.

A Fővárosi Ítélőtábla büntetőkollégiumának vezetője hangsúlyozta, hogy a bíráknak nem kell indokolniuk az elfogultságot, az “nem mérlegelés kérdése”. Ha elfogultságukat bejelentik, a bejelentéstől kezdődően nem járhatnak el az adott ügyben. Czine Ágnes az MTI-nek megerősítette, amit a Magyar Hírlap múlt szombati számában mondott: az első fokon a Hunvald-pert tárgyaló két bíró időközben már a Fővárosi Ítélőtáblán dolgozik.

Az erzsébetvárosi, milliárdos nagyságrendű ingatlanpanamák, korrupciós ügyek vádjával indult perben 2012. február 24-én első fokon, nem jogerősen másfél év letöltendő szabadságvesztésre ítélte a Fővárosi Törvényszék Hunvald Györgyöt, a budapesti VII. kerület volt szocialista polgármesterét, valamint nyolc és fél évre Gál Györgyöt, a kerületi önkormányzat volt szabad demokrata gazdasági bizottsági elnökét.
Az ügyészség súlyosításért, a vádlottak és védőik felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.

Forrás: MTI