Ez a programsorozat még 2011-ben indult – tudtuk meg dr. Várkonyi Katalintól, aki hozzátette, Dr. Bugyi István orvosi kinevezésének 80. és halálának 30. évfordulója alkalmából indított előadássorozat célja volt, hogy felélesszék a kórház tudományos és szakmai életét. Az intézmény igazgatója kifejtette, úgy állították össze a meghívott előadók névsorát, hogy valamilyen formában kapcsolódjanak Dr. Bugyi István munkásságához.

Többek között olyan témákat is érintettek a programsorozat kapcsán, mint urológia, sebészet, sürgősségi betegellátás, kardiológia, aneszteziológia. Dr. Várkonyi Katalin elmondta, több százan vettek részt a rendezvényeken, akiktől pozitív visszajelzéseket kaptak. Mint kifejtette, sikerült olyan neves előadókat is megnyerniük, akik valamilyen formában kapcsolódtak a kórházhoz, így érkeztek külföldről is professzorok, főorvosok, de Szegedről és más egyetemi kórházakból is.

Ez az év, egy szomorú évforduló is, hiszen a szentesi kórház névadója dr. Bugyi István 30 évvel ezelőtt hunyt el, ezen apropóból tartották meg a Dr. Bugyi István Emlékévet. A kezdeményezés alap koncepciója az volt, hogy a neves professzor munkásságához, kórházszervező és tudományos tevékenységéhez méltóan próbáljunk fejleszteni és életet vinni a tudományos életbe – nyilatkozta dr. Várkonyi Katalin. Mint elmondta, ebben az évben ünneplik dr. Bugyi István kórházigazgatóvá való kinevezésének 80. évfordulóját, valamint azt, hogy Szentes város díszpolgárává avatták 35 évvel ezelőtt.

Nagy Ágnes