Az indulás feltétele, hogy a fiatalok részt vegyenek egy vállalkozásfejlesztési programon, amely szintén pályázati támogatással valósul meg. Ebből a pályázati forrásból ingyenes vállalkozói képzéseket szervez, a szintén pályázaton kiválasztott Budapesti Politechnikum Alapítvány. Ez, a területileg illetékes, regionális konzorcium nem csak a képzést, hanem tanácsadást és mentorálást is nyújt a vállalkozó kedvű fiatalok számára.

Akik tehát részt vesznek a támogatott vállalkozásfejlesztési programon, jó eséllyel pályázhatnak vissza nem térítendő támogatásra. Mind az Európai Unió, mind Magyarország és a Budapesti Politechnikum Alapítvány számára is kiemelten fontos az Új Széchenyi Terv keretében megvalósuló pályázat sikere, a vállalkozni vágyó magyar fiatalok támogatása.

Ezért április 18-án 9.30 órától a Széchenyi Programiroda tájékoztató fórumot szervez a Megyeháza Csongrád termében (Szeged, Rákóczi tér 1.) 

A fórum programja:

9:00          Regisztráció

09:30-9:40 MegnyitóB. Nagy László kormánymegbízott, a Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetője

9:40-10:30 Fiatalok Vállalkozóvá Válásának TámogatásaBakos Tamás, a Széchenyi Programiroda Nkft. Vállalkozásfejlesztés tanácsadója

10:30-11:00       Budapesti Politechnikum Alapítvány előadása a programban megvalósuló képzésről

A rendezvény várható időtartama: 1,5 óra

A részvétel a regisztrációt követően ingyenes. A részvételi szándékot április 16-ig a: csongrad@szpi.hu e-mail címen kell jelezni.

Figyelem! Ezt a fórumot korábban a CSMKH Munkaügyi Központjának I. emeleti előadótermében tartották volna a szervezők, de az eddig beérkezett regisztráció alapján új, nagyobb befogadóképességű termet kellett keresni. Ezért esett a választás a Megyeháza Csongrád termére. Tehát a korábbi információtól eltérően nem ott, hanem a Rákóczi téri épületben lesz a rendezvény.

Forrás:

Varga Márta

kommunikációs vezető

Csongrád Megyei Kormányhivatal