Hozzávalók:

4 tojássárga
28 dkg porcukor
15 dkg sütőmargarin
3 evőkanál kakaó
2 dl tej
1 dkg sütőpor
20 dkg liszt
A krémhez:
4 tojásfehérje
20 dkg porcukor
A mázhoz:
3 evőkanál tej
20 dkg porcukor

2 evőkanál kakaó

5 dkgsütőmargarin

Elkészítése:

4 tojássárgáját 28 dkg porcukorral, 15 dkg margarinnal és 3 evőkanál kakaóval habosra keverünk. Utána 2 dl tejet, 1 dkg sütőport és 20 dkg lisztet teszünk hozzá, simára keverjük (a lisztet a sütőporral elkeverjük). Kikent, lisztezett tepsiben megsütjük.

A krémhez 4 tojás fehérjét 20 dkg porcukorral habossá keverjük, majd gőz fölött 10-13 percig keverjük, ezután tesszük a tésztára.

A mázhoz 3 evőkanál tejet, 20 dkg porcukrot és 2 evőkanál kakaót összeolvasztunk, majd a tűzről levéve 5 dkg margarint adunk hozzá. A sütemény tetejét bevonjuk vele.

Forrás: Mindmegette