Valószínűleg a két rendőr, a harmincéves B. Csongor, valamint társa, a huszonhat éves B. Viktor verte halálra Bara Józsefet, aki hétfő este halt meg órákig tartó bántalmazás miatt az izsáki rendőrőrsön.

A Népszabadság úgy tudja, a két, kényszervallatással és halált okozó testi sértéssel gyanúsított, azóta leszerelt rendőr felettesei hivatalos személy elleni erőszak miatt tett feljelentést a halott férfi ellen. A két rendőrjárőr jelentése alapján tett feljelentést a Bács-Kiskun Megyei Nyomozó Ügyészség elutasította. A lap értesüléseit később a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője megerősítette.

Gugyi Csilla elmondta: a feljelentést az ügyben eljáró Bács-Kiskun Megyei Nyomozó Ügyészség az elkövető halála miatt – ez a büntetőeljárás akadályának minősül – elutasította. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nem kommentálta az esetet. Gál Kristóf szóvivő az MTI-vel azt közölte: a történtekkel kapcsolatban kizárólag a megyei nyomozó ügyészség jogosult nyilatkozni.

Csütörtökön a Kecskeméti Járásbíróság halált okozó testi sértés és kényszervallatás bűntettének gyanúja miatt harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a két rendőrt, a határozatot mindkét járőr védője megfellebbezte, álláspontjuk szerint a két férfi az intézkedés során szakszerűen járt el, csupán a terhelt ellenállását akarták megtörni a bántalmazással, amit elismertek, de szerintük a kényszervallatás vádja nem áll meg.

Szűcs László, B. Csongor védője a lapnak azt mondta, bár már megvolt a hatósági boncolás, az ügyészég valamilyen oknál fogva titkolózik, és nem közli velük a halál pontos okát. Gyugyi Csilla, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivő ügyésze azt mondta, egyelőre csak az előzetes orvosszakértői szakvélemény áll a rendelkezésükre, amely szerint a sértett halálát a folyamatos bántalmazás által kiváltott traumás sokk okozta.

 

Forrás: hvg.hu / MTI