A tavasz köszöntével a kert tulajdonosok már alig várják, hogy a szabadba mehessenek. Azonban érdemes feltérképeznünk a terepet, mielőtt neki kezdünk bőszen ültetni. Olasz Ádám kiemelte nézzük meg mely része a kertnek napos, melyik árnyékos, így annak megfelelően válasszuk ki növényeinket. Ne csak a napfényt vegyük alapul a kertünk tervezésénél, mindenképp tartsuk szem előtt, hogy mennyi helyünk van. Vezetékek alá például érdemes gömbfát ültetni, mert nem nő magasra és nem kell különösebben metszeni.

A jó idővel azonban nem csak a virágok nyílnak ki, hanem a kártevők is megjelennek. A vakondok elűzésére, még mindig használják a földbe dugott üres üveget. Olasz Ádám elmondta, sajnos nem lehet minden kert köré műanyagkerítést húzni, de érdemes a császárkoronát ültetni, mely kellemetlen szagával elűzi a kis, fekete betolakodót.

A virágok ki- vagy átültetése előtt vizsgáljuk meg, hogy ne legyen rajta kártevő, esetleg tetű. Attól függően, hogy milyen fajtájú a növényünk eltérő tápszert kell használnunk. Ha virágos a növényünk, akkor az elszáradt virágokat mindenképpen vágjuk le, leveles növényeknél ugyanezt tegyük meg az elszáradt levelekkel. Átültetésnél mindig csak egy számmal nagyobb cserepet használjunk, és pótoljuk a virágföldet – javasolta Olasz Ádám.

A Bambusz Kertészet megtalálható Hódmezővásárhelyen, a Dr. Rapcsák András út 33 szám alatt. Nyitva hétfőtől péntekig 9-től 17 óráig, szombaton és vasárnap 9-től délig.