A Költészet Napján a Kisteleki Általános Iskola felső tagozatosai foglalták el a Klebelsberg Művelődési Központ Színháztermének nézőterét. A műsorban Petőfitől egészen Cipő szerzeményéig sokféle hangulatú dalt szedtek úgy csokorba, hogy a klasszikus értékeket képviselő kultúra a mai fiatalok számára is könnyen emészthető legyen.

Mindig igyekszünk érdekes verseket keresni, ha lehet érdekes dalfeldolgozásokban – mondta el Gera Szilvia, a társulat szakmai vezetője. A műsor összeállításánál az volt a cél, hogy meg lehessen fogni a mai gyerek figyelmét, felkelteni érdeklődésüket, hogy úgy mutassuk meg nekik a magyar klasszikusokat, ahogy talán még sohasem hallották, ha meg egyáltalán, akkor számukra is fülbemászó legyen.

Nagyon fontos lenne, hogy a ki nem nyitott könyveket egyszer legyen valakinek kedve kinyitni, hogy legalább egyszer egy évben vegyük le a polcról, és olvassunk bele a versekbe – mutatott rá. Most is igyekeztünk megmutatni, hogy milyen különlegesen is fel lehet dolgozni egy-egy verset – hangsúlyozta a műsor után Gera Szilvia.

A műsorba válogattak Petőfi, József Attila, Radnóti, Csokonai klasszikusai mellett kortárs szerzőktől is, mint Bódi László és Szörényi Levente szerzeményeiből.

Erre az alkalomra már hetek óta készültek és próbáltak együtt Hegedűs Erika, Horváth Ágnes, Jenei Norbert, Kálmán Pál és Szabó László, de Gera Szilvia ígéretet tett, hogy néhány hét múlva a nagyközönség számára is hoznak egy műsort. A csütörtök délutáni programon a hangosítást Csúri Norbert kezelte.

Molnár Attila