Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár becsületsértés miatt feljelentett egy kommentelőt. Egy Csongrád megyei férfi kapott idézést a közelmúltban a Szegedi Nyomozó Ügyészségtől, amely szerint megalapozottan gyanúsítható becsületsértéssel – írja az origo.


Az egész hátterében egy kommentje áll, amelyet Lázár János autóbalesetével – amelyben egy nő meghalt – kapcsolatban írt a Délmagyarország weboldalára. A komment így szólt: “Lázárt sem érdekli senki és semmi, engem sem érdekel Lázár. Nemhiába használt lézerblokkolót, és nyomták a közpénzt abba, hogy minél biztonságosabb autó védje a seggét, mert tudta, hogy állat módjára közlekedik. És igenis sajnálom, hogy nem ő maradt ott.”

Ritka eset, hogy ilyesmi miatt eljárást indítson valaki, miután az interneten – pláne közszereplőkkel kapcsolatban – ennél gyakran sokkal durvább hangnemben beszélgetnek a kommentelők.

A gyanúsítottként beidézett férfi a Cink.hu szerint nem tett vallomást, így azt sem ismerte el, hogy egyáltalán ő írta volna a kérdéses kommentet.

Forrás: atv.hu