Dr. Kószó Péter alpolgármester megnyitójában köszöntötte az éneklő ifjúságot. A felkészítő tanárok munkájáért is nagy köszönetet mondott, hogy az énekhang szeretetét és a zene szeretetét plántálják a felnövekvő generációba.

Tatár Sándorné, a Klauzál Gábor Általános Iskola énektanára és a városi ének munkaközösség vezetője elmondta, a hangversenyen a kórusok szakmai zsűri által lesznek bírálva és helyezve. Hetvennyolcadik alkalommal rendezték meg a hangversenyt, amelynek megszervezését Bárdos Lajos 1934-ben kezdte meg Hódmezővásárhelyen. Hat énekkar lépett színpadra a délután folyamán és a zeneirodalom széles palettájáról: a barokktól kezdve egészen a huszadik századig különböző zenei műfajokkal készültek.  Kodály Zoltán és Bárdos Lajos művei valamint, a könnyűzene és a népdalok sem maradtak ki a kórusok előadásaiból – tette hozzá a városi ének munkaközösség vezetője.

Berényiné Ale Krisztina, a Liszt Ferenc Énekzenei Általános Iskola gyermekkarának karvezetője elmondta, az Éneklő ifjúság hangversenyre egy népdalcsokorral érkeztek, amely Bácskai népdalok gyűjtéséből állt össze. A gyermekkórus ötvennyolc tagból áll és minden fellépési lehetőség nagyon fontos számukra, mert az iskolából kilépve érezhetik annak a súlyát, hogy a magyar népzenét és a magyar kórusművészetet képviselik. Más kórusok meghallgatásából is sok tapasztalatot nyerhetnek és érezhetik az együtt muzsikálás élményét.

Földházi Evelin, a Liszt Ferenc Énekzenei Általános Iskola tanulója és a gyermekkórus tagja hírportálunknak kifejtette: nagyon sokat készültek a hangversenyre, többször átvették a darabokat és külön szólampróbákat is tartottak. Hozzátette, szeret csoportban, illetve kórusban énekelni és véleménye szerint, nagyon sokat tanulhatnak egy ilyen hangversenyen egymástól.

Horváth Petra