A Bodrogi Bau Barkács Áruház által megrendezett Építkezők Napján idén is nagy volt az érdeklődés, már a kora reggeli órákban több száz fős tömeg gyűlt össze a rendhagyó futóversenyre. A programsorozat az ünnepélyes megnyitó után a Hód – Fittness SE versenyzőinek bemutatójával folytatódott. A fiatal tehetségek már – már profikat megszégyenítő produkcióját egy keményebb műfajban jártas csapat követte: Füvesi Sándor és tanítványai a Jiu- jitsu küzdősport rejtelmeibe avatta be a közönséget. Ezután építészeti bemutatókat is megtekinthettek a rendezvényre látogatók.

Ezt követően a humor egyik igazi nagyágyúja, a Showder Klubból már ismertté vált Kovács András Péter ragadta magához a szót, és közel egy órán keresztül szórakoztatta a programra látogatókat, akik egy hamisítatlan stand-up comedy-t élvezhettek a tolmácsolásában.  A vicceket a nézők nagy nevetésekkel értékelték. A humorista a promenad.hu-nak elmondta, a családi nap alkalmából családi történetekből állította össze előadását, hogy kicsik és nagyok egyaránt jól szórakozzanak. Nyilatkozatában kifejtette, nem először járt Vásárhelyen.

Kovács András Pétert  az NRG Tánciskola hip-hop és funky stílusú bemutatója követte, majd dél- amerikai táncokat, köztük igazi kubai salsát hoztak a rendezvényre a Dolce Dance párosai.

A nap folyamán a gyerekek sem unatkozhattak, ugyanis arcfestéssel, lufibohóccal, ugrálóvárral, csillogó tetoválás készítéssel, árkereső játékkal kedveskedtek nekik, a felnőttek pedig vért is adhattak.

A nap végén felbőgtek a motorok is, Tápai Tamás motoros kaszkadőr tüzes, füstös, látványos elemekben gazdag street-fighter show-t mutatott be. A fiatal tehetség már hollywoodi múlttal is büszkélkedhet, ő volt a nagy sikerű Szellemlovas című filmben Nicholas Cage dublőre. A több száz fős közönség élvezettel nézte a motoros kerékfüstölős köreit és hajmeresztő mutatványait.

Varga Adrienn a rendezvény résztvevőjeként elmondta, nagyon jól szórakozott a dumaszínház előadásán, illetve az azt követő táncos műsor is elnyerte a tetszését. A motoros bemutatót várta a legjobban, mert már sokat hallott Tápai Tamás motoros kaszkadőrről. A műsor összeállítását kiválónak találta, mert nagyon érdekes programokon vehetett részt. Reményi Richárdtól megtudtuk, a délelőtti futóversenyen is indult, valamint kipróbálta az ugrálóvárat és lovaskocsin is utazott.

Megyeri József