A vívás technikai jellegű küzdősport, ahol a két fél közül becsületes küzdelem során kerül ki a győztes – tájékoztatta a hallgatókat Magyary Ágnes. Az edzőtől megtudtuk, három fegyvernemet különböztetünk meg: kard, tőr és párbajtőr. Amikor két vívó összeméri erejét a páston, mindkettőnek az a célja, hogy az ellenfél érvényes testfelületén szúrással, a kardvívásnál szúrással vagy vágással találatot érjen el. Párbajtőrnél az egész testfelületen érvényes szúrni.

A vívófelszerelés alapvetően fehér színű, amin helyet kell biztosítani reklámfelületnek. A felszereléshez tartozik, a kabát (plasztron), térdig érő vívónadrág, kesztyű, sisak, lamé (a plasztron fölött viselt mellény). Magyary Ágnes kiemelte, hogy nem mindegy milyen zoknit választunk, ugyanis a versenyzőknek trikolor színű, térdig érő zoknit kell viselni.

Aki szeretné kipróbálni ezt a sportot, bátran jelentkezhet az edzések alkalmával, hétfőtől péntekig az Aranyossy Ágoston Általános Iskola tornatermében, a Szék utca 5 szám alatt, 17 és 20 óra között.

Nagy Ágnes