2006-ban szerveztük meg az első Népi Játékok Találkozóját, melynek célja, hogy a gyerekek közelebb kerüljenek a népi kultúrához, a  népi játékokhoz és táncokhoz – nyilatkozta hírportálunknak Patócs Anikó, a Klauzál Gábor Általános Iskola és Óvoda igazgatója.

Úgy gondoltuk, hogy az akkor még Kiss Lajos Általános Iskola nevű intézmény tanulói ne csak azt tudják, milyen iskolába járnak, hanem ismerjék meg Kiss Lajos néprajztudós munkásságát is – tudtuk meg Bucsai Ferencnétől, a Klauzál Gábor Általános Iskola Nádor utcai Tagintézményének vezetőjétől. Hozzátette, egy pályázat programjaként pénteken Népi Játékok Találkozója néven Tehetségnapot tartottak, amelyen körülbelül 550 gyerek mutathatta meg képességeit. A programot azért is fontosnak tartja, mert ha már óvodás korban kiderül, ki miben tehetséges, akkor az a továbbtanulásban is nagy szerepet játszhat.

A délután folyamán az óvodások a Mozaik Moziban, míg az alsó tagozatos diákok a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban léptek színpadra. A gyerekek alkalomhoz illő ruhákban népi játékokkal, táncos jelenetekkel és csúfolódókkal szórakoztatták a közönségnek.

Megyeri József