A közelmúlt időjárása sokakat becsapott, hiszen a tavasz első fuvallatára már lecserélték a téli gumikat nyárira, ami, mint utólag kiderült, elhamarkodott döntés volt.  Hiszen a téli gumikba kevert szilikátoknak köszönhetően a 7 fok alatti hőmérsékletnél sem vesztik el tapadásukat.

A négy évszakos gumik használata téli útviszonyok között óvatosabb vezetést követel, hiszen mintázatuk a nyári és téli abroncsok egyvelege. A futófelület közepén az apró lamellák a havon segítik a tapadást, a külső rész pedig a kanyarvételt és a vízelvezetést szolgálják tájékoztatta a hallgatókat Kádár Ervin Sándor, a K.E.S Mobil Gumiszerviz tulajdonosa. A négy évszakos gumik használata téli útviszonyok között óvatosabb vezetést követel, hiszen mintázatuk a nyári és téli abroncsok egyvelege. A futófelület közepén az apró lamellák a havon segítik a tapadást, a külső rész pedig a kanyarvételt és a vízelvezetést szolgálják – tudtuk meg vendégünktől.

Tovább megőrzi tartósságát a gumiabroncs, ha odafigyelünk a futóműre, hiszen ha az nincs megfelelően beállítva, akkor a gumi kopása sem lesz egyenletes. Kádár Ervin Sándor javasolta a gumiabroncs hab használatát, mely segítségével a gumi ellenállóbb lesz akár az UV – sugarak ellen is. Vendégünk kiemelte a tárolás fontosságát, hiszen ha megtisztítva, ápoló készítményekkel ellátva, sötét helyen tároljuk abroncsainkat annak megnöveljük élettartalmát.

Aki nem szeretné a véletlenre bízni a megfelelő gumi kiválasztását vagy nincs elég ideje, hogy saját maga lásson neki a cserének, akkor érdemes ellátogatni a K.E.S Mobil Gumiszervizbe. A különféle gumik széles választéka mellett, szaktanácsadással is várják az érdeklődőket. Nagyobb autós flották kerék cseréjét is vállalják előzetes időpont egyeztetéssel.

Ha további információra van szüksége, akkor bátran keresse fel a K.E.S Mobil Gumiszervizt, Hódmezővásárhelyen, a Szántó Kovács János utca 121 125 alatt. Az aktuális akciókról tájékozódhat honlapjukon is a www.kesmobil.hu oldalon.

Nagy Ágnes