Csütrötökön délelőtt utólag jelentették a főügyeletre, hogy a szegedi Tavasz utcában egy két négyzetméteres szőnyeg és a függöny kapott lángra, amelyet az ott lakók eloltottak, a kár mintegy százezer forint.

Csütörtök délután Szegeden, az Újszentiváni úton egy húsz centiméter vastag fe dőlt az útra, amelyet a szegedi egység kiérkezése előtt eltávolítottak. Este Algyő térségében a 47-es főútra egy fa négyméteres ága szakadt az úttestre, majd a szegedi János-ér utcában egy hatméteres fa dőlt egy lakóépületre, mindkét esetnél szegedi egységeink avatkoztak be. Késő este Ruzsa és Zákányszék között egy nyolcméteres fenyő dőlt az útra, míg éjfél előtt a Szegedi Színház mellett egy magdőlt fa veszélyeztette a járókelőket és a villamosvezetékeket, a fát szegedi egységük távolította el, míg kora reggel Csongrádon távolított el az Öregszőlők területén egy úttestre dőlt fát.

Kora hajnalban Hódmezővásárhelyről, a Nyárfa utcából jelezték, hogy az egyik lakóház kéményéből lángok csapnak ki, a kiérkező egység a felderítés során tűzesetre utaló jelet nem talált.

Forrás:

Arany-Tóth Attila tű. zls.

szóvivő