Az első tíz percben az Újpest kezdeményezett, a Szeged inkább a védekezésre koncentrált, de aztán kijöttek a szorításból, és egyre többet támadtak, míg a vendégek akciói rendre elhaltak, még mielőtt igazi veszélyt jelenthettek volna a SZAK kapujára. A hazaiak már az első komoly helyzetből betaláltak, miután egy jobb oldali bedobást követően Szil Tünde vette észre jól a tizenhatos túlsó sarkán helyezkedő Zimányi Kovács Anikót, és habozás nélkül átívelte neki a labdát – az egyik védő még beleért a játékszerbe, de nem tudta megakadályozni, hogy a SZAK válogatott-kerettagja levegye, és kíméletlenül a léc alá vágja azt (1-0). Az UTE-nak is akadtak szórványos akciói, de inkább a szegediek veszélyeztettek. A 20. percben Miklós Gabriella ugratta ki egy nagyszerű “zsugával” Lipták Lillát, aki a lila védők szorításában 18 méterről fölé lőtte azt. A 28. percben Szil Tünde tálalt elegánsan Szalai Ágnes elé, aki kissé elhamarkodottan lőtt, így a vendégek portása hárítani tudott. A 33. percben újra Szil ütötte be jó ütemben a védők mögé a labdát a keresztbe mozgó Papp Dorinának, aki egy szép mozdulattal átemelte azt a kifutó kapus fölött, és csak centiméterekkel tévesztette el a célt. Röviddel később a másik oldalon a hazaiak hálóőre, Földesi Lilien bokszolt ki egy jobbról veszélyesen beívelt labdát, majd az újabb próbálkozást magabiztosan hárítva jól zárta a rövid sarkot. A 40. percben Zimányi Kovács veszélyeztetett. A bal oldalon két védőre vezette rá a labdát, majd egy biciklicselt követően befelé húzva ügyesen tekerte azt a kosszú felsőre. A kapus hiába volt verve, a lövés néhány centivel elkerülte a kaput, így az eredmény az első félidőben már nem változott.

A második játékrész is hazai rohamokkal indult, néhány kisebb helyzet után az 55. percben szabadrúgáshoz jutott a SZAK az újpesti kaputól 17 méterre. Szil állt a labda mögé, majd szépségdíjas mozdulattal, a sorfalon átemelve védhetetlenül lőtte ki a bal felső sarkot (2-0). A második gól teljesen megfogta az UTE-t, és innentől fogva csak a különbség volt kérdéses. A vendégeknek gyakorlatilag helyzete sem volt a második félidőben, míg a hazaiak továbbra is többször veszélyeztettek. A 63. percben Szalai Ágnes tört be a tizenhatoson belülre, de lökete elcsúszott a hosszú alsó mellett. Két perccel később Szil szerzett labdát büntetőterületen belül, majd megtolta azt a kifutó kapus mellett, de mielőtt lőhetett volna, hátulról fellökték. Hiába volt erősen tizenegyesgyanús a szituáció, a játékvezető sípja néma maradt… A 72. percben Miklós ívelt be egy labdát jobbról, de Szil hiába ugrott fel fejelni, a labda elcsúszott az orra előtt, így az ígéretes helyzet meghiúsult. Nem sokkal ezután Vékes Vivien fordult le védőjéről a bal oldalon, de Rudán Andrea az utolsó pillanatban keresztezni tudott, így ez a lehetőség is kimaradt. A 80. percben Szil váltott ritmust a megkapott labdával a középpályán, majd a kapu felé törve két védő szorításában 28 méterről eresztett meg egy löketet, azonban a vendégek kapusa, Bíró Barbara a helyén volt, és magabiztosan fogta azt.

A hátralévő időben érdemleges dolog már nem történt, így a szegedi csapat begyűjtötte a nagyon fontos három bajnoki pontot és ezzel felzárkózott azokhoz az együttesekhez, akik még versenyben vannak a felsőházért. A csapatok sok hibával futballoztak, rengeteg eladott labda jellemezte a mérkőzést, de az összeszedettebb és motiváltabb SZAK győzelméhez nem férhetett kétség. Kicsit pontosabb befejezésekkel nem lett volna meglepetés a nagyobb arányú győzelem sem.

Női labdarúgó NB I 15. forduló:

Szegedi AK – UTE Profisport 2-0 (1-0)
Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 100 néző. Vezette: Csöngető (Lászlai, Gáleg)
SZAK: Földesi – Miklós, Kardos, Boros, Harcel, Szalai, Szil, Lévai (Nagy Dzs. 83′), Zimányi Kovács, Lipták (Vékes 62′), Papp. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.
UTE: Bíró – Nagy Sz., Rudán, Szabó I. (Kakuk 51′), Barsi, Nagy B., Olasz, Dohány (Kiss F. 57′), Mogyorósi, Külüs, Bura (Kiss K. 57′). Vezetőedző: Oroszi Sándor.
Gól: Zimányi Kovács (12′), Szil (55′).
Sárga lap: Szalai (75′).

Cserenkó Szabolcs: “Idény eleji játékot produkáltunk, és ki kell mondani, hogy a mérkőzés sajnos nem ütötte meg az NB I-es szintet. Góljainkat viszont a lehető legjobb időben szereztük, és sokkal több helyzetünk volt, mint az újpestieknek. Tartottam ettől a mérkőzéstől, mert az első találkozó mindig meghatározó az egész idény szempontjából. A végére kicsit elfogyott a szuflánk, de örülök, hogy a győzelem mellett kapott gól nélkül tudtuk lehozni ezt a meccset.”

Oroszi Sándor: “Gratulálok a hazai csapatnak! Sokkal jobban akarták a győzelmet, mint mi, így megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. További sok sikert kívánok nekik!”

További eredmények:

Hegyvidék SE – Astra-Bíró-Kert FC 0-7 (0-4)
Viktória Trend Optika FC – 1. FC Femina elhalasztva
MTK Hungária FC – Páter Fit-Well Nagypáli elhalasztva

A női labdarúgó NB I jelenlegi állása:

Forrás: Szegedma