Kovács Andrea közölte: lezárták a dunaújvárosi Duna-hidat, a Kunszentmiklós és Apaj közötti mellékutat, a 5205-es utat Tass és Kunszentmiklós között, valamint Szabadszállás és Szalkszentmárton között.
Lezárták az 51-es utat egy kamion mentése miatt Dunavecse és Tass között, valamint az 5504-es utat Bácsbokod és Mátételke, az 5505-ös utat Gara és Bácsbokod, továbbá Gara és Csátalja között, s az 5501-es utat Baja és Bácsbokod között. A Kunadacs és Szabadszállás között húzódó, név és szám nélküli utakat is le kellett zárni, mivel azok a folyamatos havazás miatt járhatatlanná váltak. Az 55-ös út Csávoly és Baja között fél pályán járható, ezért a járműveket szakaszosan konvojban katasztrófavédelmi és rendőrségi felvezetéssel és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. járművével kísérik.
A Kunság Volán tájékoztatása szerint az autóbuszok kisebb-nagyobb késéssel érnek célba, de a tömegközlekedés folyamatosan biztosított, elakadt gépjárművük nincs a megyében.
A határrendészeti kirendeltségek ügyeleteinek tájékoztatása szerint a rendkívüli időjárási viszonyok miatt a határforgalomban nincs fennakadás.
A közútkezelő munkatársai 30 munkagéppel folyamatosan végzik az utak takarítását, és az összes szerződéses gép is dolgozik a megye útjain.

 

Forrás: MTI