Az állománygyűlésen Szabó Bogár Imre tű. őrnagy, parancsnok áttekintette a szervezeti átalakulást, a parancsnokság helyét és szerepét a rendszerben,az elmúlt időszak jelentősebb eseményeit mind a tűzoltás, mind a polgári védelem, iparbiztonság, hatóság területén.

A parancsnokság területén a tavalyi év során történt esetek közül három különösen emlékezetes marad. Az év elején egy román felségjelzésű busz szenvedett balesetet, ahol a műszaki mentés mellett 49 elszállásolásáról is gondoskodnia kellett a helyi egységnek, míg a nyári, Dózsa György téri társasházi tűz oltását követően egy család elhelyezéséről kellett gondoskodni. Ezt az esetet követően három napra Csanytelekre riasztották a csongrádi egységeket, ahol a tájvédelmi körzet nehezen megközelíthető területén kellett tüzet oltaniuk.

Előjáróként Kajtár István tű. alezredes, a Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője vett részt az értekezleten, aki felhívta a figyelmet az állomány összetartó erejére és további sikeres munkavégzést kívánva gratulált a tavalyi év teljesítményeihez.

Forrás:

Arany-Tóth Attila tű. zls.

szóvivő