A DUE-napok szervezője a hódmezővásárhelyi származású Herczeg Zsolt, az InfoRádió munkatársa, aki korábban a Rádió7 főszerkesztőjeként dolgozott. Az újságíró a promenad.hu-nak elmondta: szeretettel meghívja a sajtó világára kíváncsi diákokat, tanárokat és szülőket április 26-án, pénteken 18 órára a Bessenyei Ferenc Művelődési Központba, a II. Vásárhelyi DUE-napok megnyitójára, ahol megismerkedhetnek az 1989-ben alapított szervezet nyújtotta lehetőségekkel: tanfolyamokkal, médiatáborokkal, sajtófesztiválokkal, kiadványokkal, pályázatokkal, karrier-tanácsadással, publikálási lehetőségekkel.

A küldöttség tagjai között lesznek a Magyar Rádió, a Magyar Televízió, az RTL Klub, a TV2, az InfoRádió, a Népszabadság, a DUE Tallózó, a DUE Rádió, az ELTE és  a Vodafone munkatársai.

A DUE delegációját fogadja a Hód-Mezőgazda Zrt. az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon. A vendégek ellátogatnak az Árpád utcai tájházba, a Rónasági Gasztro Sütőipari Kft. kenyérgyárába, a Belvárosi Fazekasházba, az Emlékpont Múzeumba; az ortodox templomba; az Alföldi Galériába, a Tornyai János Múzeumba, a Rádió7 stúdiójába, a vásárhelyi piacra, a víztoronyba és a termálfürdőbe.

A tervek szerint Hódmezővásárhelyen nyitják meg a DUE vándorkiállítását az ország legjobb diákfotósainak munkáiból.

A hódmezővásárhelyi és környékbeli diákok jelentkezését a due@due.hu e-mail címen várják.

A rendezvény támogatói: Vidékfejlesztési Hálózat, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata, Hód-Mezőgazda Zrt., Rádió7, promenad.hu, Bessenyei Ferenc Művelődési Központ, Belvárosi Fazekasház, Rónasági Gasztro Sütőipari Kft, Kenguru Csárda.

Forrás:

Herczeg Zsolt