Ízelítőt adtak tudásukból az iskola néptánccsoportjai, valamint az 5. osztályosok megismételték a három héttel korábban bemutatott farsangi előadásukat. Kellemes színfoltja volt az egész estét betöltő műsornak a vajdasági Temerinből érkezett Juventus Énekkar, akik első alkalommal léptek fel Csólyospáloson és igényes produkciójukkal nagy sikert arattak.

A fesztiválra meghívást kapott az algyői Parlandó Énekegyüttes is, akik pontosan 10 esztendeje egyszer már megmutatták tehetségüket a szépségverseny keretében bonyolított kulturális programnak köszönhetően.

Az est egyik fontos mozzanata volt az önkormányzat által alapított „Csólyospálos Kultúrájáért Díj” immár hetedik alkalommal történő átadása. A Képviselő-testület döntése alapján 2013-ban a település kulturális életében játszott kiemelkedő szerepéért Telek András és Telekné Nagy Janka érdemelte ki a díszoklevelet, amelyet Á. Fúrús János adott át. A polgármester a döntés indokolásakor többek között kiemelte a házaspár (képünkön) jelentős szerepét a helyi iskolások néptánc oktatásában, a Csólyosi Tamburás Együttesben végzett szakmai munkáját, az egyházzenei életben játszott kimagasló tevékenységét. András és Janka rendszeresen fellépnek a falu közösségi rendezvényein, s minden alkalommal bizonyítják, hogy több műfajban is otthonosan mozognak.

 

Forrás:
Á. Fúrús János
polgármester