Módosította a város tavalyi költségvetését a makói képviselő-testület tegnap esti rendkívüli ülésén, mégpedig a központi forrásból megigényelt egyes szociális feladatok kiegészítő, központosított támogatások, támogatásértékű bevételek átvezetésével. Így a tavalyi büdzsében 4 millió 870 ezer forinttal emelkedett a bevételi és a kiadási oldal is.

A képviselők döntöttek arról, hogy a város március 31-vel bezárja a Justh Gyula utcai bölcsődét, a jelenleg ott gondozott gyermekeket a Búza utcai bölcsi jelenleg 2 üres csoportszobájába helyezik át. A bölcsibezárás oka, hogy a Justh Gyula utcára – bár 30 kisgyereket lehetne itt napközben ellátni – csupán 19 gyermek van beíratva.

A bölcsődében jelenleg 1 vezető gondozónő és csoportonként 2 gondozó dolgozik. Közülük a Búza utcára 4 gondozónőt helyeznek át. A testület az összevonás miatt módosította a Búza utcai bölcsőde működési engedélyét: a jelenlegi két csoportot négyre, férőhelyek számát 28-ról 54-re növelve. A Justh Gyula utcai bölcsődét azzal az opcióval zárják be, hogy ha növekszik a gyerekek létszáma, azt újra megnyitják. Az átszervezéssel összefüggésben a képviselő-testület az Egyesített Népjóléti Intézmény engedélyezett létszámát április 1-től a március 1-től engedélyezett 102,5-ről 99, 5 főre csökkentette.

Döntöttek arról is, hogy a város tulajdonában lévő AUTOSAN márkájú iskolabuszt valamint a 17 db biztonsági gyermekülést, a 10 db ülésmagasítót – miután arra nem tartott igényt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ – évi bruttó 1 millió 270 ezer forintért bérbe adja a Tisza Volánnak, illetve pályázatot ír ki a volt regionális hulladéklerakó telep földhasználati jogára.

 

Forrás: makohirado.hu