Sok kisebb baleset is nehezíti a közlekedést Bács-Kiskun megye útjain. Noha a rendőrség eddig csak három balesetről számolt be, több helyen árokba csúszott autók láthatók és kisebb koccanások is előfordultak.

Kecskemét határában, az 54-es főút és a Halasi út találkozásánál egy kamion csúszott hátulról egy menetrend szerint közlekedő buszba. A busz le akart kanyarodni a főútról, de kanyarodás közben kicsúszott a fara. A kamion vezetője már nem tudta elkerülni az ütközést. A buszon négyen könnyebben megsérültek.

Kora reggel az 51-es főúton Dunaegyháza külterületén a körforgalomban bicskázott be egy nyerges vontató. Személyi sérülés nem történt, de mivel a járműből ömlött a gázolaj, az utat le kellett zárni.

Az M5-ös autópályán, a Szeged felé vezető oldal 100-as kilométerénél két autó ütközött össze. Ebben a balesetben sem sérült meg senki. Az egyik autó üzemképtelenné vált. A kocsi a belső sávban vesztegel, elszállításáig a külső-, illetve a leálló sávban haladhat a forgalom.

11:00 Az 51-es főúton, a 81-es kilométer közelében két autó ütközött össze. Egy 52 éves apostagi férfi Solt felé ment kocsijával, amikor egy kanyarban megcsúszott, átpördült a szemközti sávba és nekiütközött a szemből jövő autónak. A kocsit egy 54 éves kalocsai nő vezette. Senki nem sérült meg, de az utat fél pályán le kellett zárni.

Solt és Dunaföldvár között egy kamion és egy furgon ütközött össze. A kamion éppen kelt át a hídon, amikor a sofőr elveszítette uralmát a jármű fölött. A kamion keresztbe fordult az úttesten. A balesetben egy biciklis nő is megsérült, mert a körülötte csúszkáló járművek miatt elesett. A mentők összesen négy embert szállítottak kórházba: a kamionból kettő, a furgonból egy utast, illetve a kerékpárost.

A hidat teljesen lezárták, kerülőút nincs. A műszaki mentést a tűzoltók végzik, egy darut is küldtek a helyszínre.

Forrás: Baon