A Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény megszervezte az Ifjú Zongoristák 17. Csongrád megyei Találkozóját, melyre a térség számos részéről érkeztek tehetséges növendékek, akik színvonalas produkciókat adnak elő – tudta meg hírportálunk Lauer Ágnes zongoratanártól. Hozzátette, egyetlen kikötést szabtak meg a résztvevőknek, mégpedig azt, hogy két különböző stílusú művet játszanak a színpadon.

A hangversenyen korcsoportokra osztották a kis zongoristákat, így a legfiatalabbakat hallhatta legelőször a közönség, akik barokk kori és modernebb dallamokkal egyaránt megtöltötték a színháztermet.

A 10 éves vásárhelyi Kiszely Boglárka elmondta, Bach két alkotásával készült erre a napra, és ez az első, hogy részt vesz az Ifjú Zongoristák találkozóján.

Senki sem távozik üres kézzel, mindenki kap díjat, de a zsűri dönti el, hogy dicséretet, nívódíjat, vagy kiemelt nívódíjat – zárta Lauer Ágnes, aki szerint azért is jó, hogy a gyerekek indulnak ilyen versenyeken, mert mentálisan fejlődnek, valamint a hangszerkezelésük is biztosabbá válik.

Megyeri József