Ezen túl a gyerek felelősség érzetét is fejleszti a Program, hiszen rajta múlik, hogy az elvetett magból mi lesz, lesz-e valami. A Programot nem szociális alapon szervezzük, nincs semmiféle különbség tétel a gyerekek között, a cél a szemléletformálás és tájékoztatás.
A gyerekek az élményeiket, fotóikat, rajzaikat a pedagógusok segítségével a www.vesdbelemagad.hu weboldalon osztják meg az érdeklődőkkel. A 2011. és 2012. évi eseményekről szóló beszámolók elérhetők a weboldalon.
A 2012. évben 339 iskola 21.146 kisdiákja kapott vetőmag csomagot. Az idei évben az AGRYA újra meghirdeti a Programot. Várhatóan az idei évben is hasonló nagyságrendű vetőmag csomagra érkezik majd igény!
A Program pénzügyi alapját, hasonlóan az előző két évhez csak pénzbeli magánadományok jelentik, tehát bármiféle állami támogatás nélkül finanszírozzuk a vetőmag csomagokat.
A múlt évben a legkisebb támogatás 500 forint volt, ami egy agrár egyetemistától érkezett, a legnagyobb támogatást az OTP Bank adta, 2 millió forintot, jellemzően 5.000-30.000 forint között mozogtak a támogatások magánszemélyektől, cégektől. Mindenki annyival járult hozzá a Programhoz, amennyivel tudott, amennyire lehetősége volt. A lényeg tehát az összefogás egy jó ügy érdekében!
A támogatókat, függetlenül a felajánlott összegtől feltüntetjük a Program weblapján.
Az AGRYA várja a felajánlásokat, támogatásokat a Program lebonyolításához. Nem az összeg nagysága, hanem a segítő szándék a legfontosabb! Sok kicsi sokra megy!

 

Forrás:

Fiatal Gazda Hírlevél