Az országos katasztrófavédelmi főigazgató feladatszabásának megfelelően, az Országos Tűzoltósági Főfelügyelőség által felkészített állomány szakmai továbbképzését és törzsvezetési gyakorlatát rendezték meg a szegedi kirendeltségen, ahol a tűzoltás-vezetésre jogosult szakemberek azt vették számba, hogy milyen feladatok várnának a beavatkozó egységekre, amikor a 660 fős nézőtérről ki kell menekíteni a publikumot, miközben meg kell fékezniük a színpadon keletkezett, és onnan továbbterjedt lángokat.

A végrehajtott gyakorlatot megfeleltre értékelte Szatmári Imre tű. ezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, aki további feladatot szabott meg a tűzoltás vezetőknek.

A szakmai program keretében Ördög István, a megyei igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője az év első félévére szóló feladatszabása során elmondta: február 19-én kerül sor az BM Katasztrófavédelmi Oktatási Központban annak a 19, Csongrád megyei, frissen végzett tűzoltó kibocsátó ünnepségére, akiknek befogadásával kapcsolatos feladatokat kell végrehajtani. Az eredményesen vizsgázott tűzoltók ezután sajátítják el készség szinten a működési területükkel kapcsolatos sajátosságokat, így az alkalmazott gépjárművek és szakfelszerelések magabiztos kezelését.

A sikeres felkészülésüket követően az újoncok közül kilencen a Ruzsai Katasztrófavédelmi Őrsön, nyolcan a Szegedi, míg ketten a Hódmezővásárhelyi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokságon teljesítenek majd szolgálatot. A főfelügyelő hozzátette: a most végzett tűzoltók két hónap után adnak számot a megszerzett ismereteikről, ám addig is 24-48 órás, készenléti szolgálatokat fognak adni, folyamatos felügyelet mellett.

A Szentesi Katasztrófavédelmi Kirenmdeltség és az ahhoz tartozó hivatásos tűzoltó-parancsnoskágok tűzoltás vezetőinek gyakorlatára pénteken kerül sor.

 

Forrás:

Arany-Tőth Attila

Szóvivő