Megrongálták az elektronos vezetékeket, és közel száz méter kábelt loptak el ismeretlen tettesek a 3F villamos vonaláról, a Bajai úti vasúti átjáró közelében. A kár egy részét már sikerült elhárítani, a munkálatokat éjszaka fejezik majd be a Szegedi Közlekedési Kft. szakemberei. A lopás miatt a járat egy szakaszán, a vadaspark és a Belvárosi temető között autóbuszok szállítják az utasokat.

“Körülbelül kétmillió forintos kárt okoztak a tolvajok. Budapesten volt már példa hasonlóra, itt Szegeden azonban soha nem történt ilyen jellegű lopás” – nyilatkozta Tóth István Tibor, a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezetője. Mint mondta, a 600 voltos áram alatt lévő kábel életveszélyes, így a közösségi közlekedés veszélyeztetése és a nagy értékű lopás mellett közveszély okozása miatt is feljelentést tesznek majd a rendőrségen.

 

Nyomoz a rendőrség

Lopás és közérdekű üzem működése megzavarásának bűntette miatt nyomoz a Szegedi Rendőrkapitányság a Kálvária sugárútról ellopott magasfeszültségű légvezeték ügyében.

2013. február 19-én kora reggel érkezett bejelentés a Szegedi Rendőrkapitányság ügyeletére azzal kapcsolatban, hogy kora hajnalra ismeretlen tettesek mintegy 80 méternyi magasfeszültségű légvezetéket tulajdonítottak el a Kálvária sugárútról.

A bűncselekmény miatt leállt a vonal villamosközlekedése.

A rendőrség lopás és közérdekű üzem működése megzavarásának bűntette miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen. Kérjük, hogy aki a bűncselekménnyel kapcsolatban bármilyen információval rendelkezik, hívja a 112-es segélyhívót.

 

Forrás: szegedma.hu / Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság