Az osztály minden tanulója egy-egy rajzzal pályázott. A rajzokat úgy készítették el, hogy azok egy egységes mozaikká összeállítva egy egész úthálózatot alkottak, de egyénileg is megállták a helyüket. Az elkészült pályamű az útépítés folyamatát, történetét, és különböző közlekedési eszközöket mutatott be a múltban és a jelenben.

Februárban érkezett az örömhír, miszerint az 5440 beérkezett rajz közül az osztály négy tanulója – Kiri Dorka, Német Zoé, Tompai Petra és Udvary Richárd – különdíjban részesült, az osztály pedig egy teljesen ingyenes osztálykirándulást nyert a Kiskőrösi Közlekedési Szakgyűjteménybe, Közép-Európa legnagyobb úttörténeti múzeumába.


Az ünnepélyes díjátadóra 2013. február 13-án Budapesten került sor, ahol ajándékutalványok, és értékes tárgyjutalmak kerültek kiosztásra. A harmadikosoknak nem ez volt az első sikeres pályázatuk ebben a tanévben. December elején már a gyulai Dalerd Zrt. „Tovább táncol a tobozmanó” című alkotópályázaton szép eredményeket értek el tanulóik: Kulcsár Dániel I. hely, Kiri Dorka II. hely, Német Zoé III. hely, Zsótér Gergely IV. hely. A zsűri egy egynapos gyulai erdei iskolai programmal ismerte el az osztály színvonalas munkáját.