Kovács Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) társadalmi kapcsolatokért felelős jelenlegi államtitkára elfogadta Balog Zoltán miniszter felkérését, így a jövőben ő lesz az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára – tudta meg a Magyar Nemzet az államtitkár környezetéből.

A kabinet egyik tagja már a hét elején arról tájékoztatta a Magyar Nemzet munkatársát, hogy az Emmiben zajló átalakítások kapcsán korábban Kovács Zoltánt is megkereste a csúcstárca vezetője, de akkor még nem volt biztos, hogy a korábban a kormányzati kommunikációt is irányító politikus munkahelyet vált.

Szerdán azonban már minisztériumi forrásból is megerősítették a hírt, amelyet várhatóan – a többi személyi változáshoz hasonlóan – Balog Zoltán pénteki lovasberényi sajtótájékoztatóján ismertet majd.

Kovács Zoltán most éppen annak az államtitkárságnak a vezetését vállalta el az Emmiben, amely korábban – még a KIM alá rendelve – éppen Balog Zoltán irányítása alatt állt – írja a lap.

 

Forrás: hvg.hu