Elkészült egy 200 kötetet felsoroló könyvlista, amelyből kedvére válogathat mindenki – szerepel benne klasszikus és kortárs szépirodalom, romantikus, szórakoztató, történelmi és kalandregények, krimi, sci-fi, fantasy és természetesen gyermekeknek szánt művek is.

Minden könyvhöz tartozik egy 3 kérdéses feladatlap, ennek kitöltésével lehet részt venni a játékban, de csak a helyesen megválaszolt tesztek számítanak.

A játékban bárki részt vehet, feltétel legalább egy feladatlap beküldése a személyes adatokkal: név, lakcím, a támogatott település megnevezése, és, ha van, az olvasójegy száma. Nem feltétel a könyvtári tagság, de új könyvtári tagok plusz pontot hozhatnak!

 

Díjazás

A játékban résztvevő megyék legtöbbet olvasó településeinek abszolút győztese megkapja A Dél-Alföld legtöbbet olvasó települése címet, a település könyvtára pedig 150.000,- Ft értékű könyvvásárlási utalványt kap jutalmul.

A két másik megyéből kikerülő nyertes A megye legtöbbet olvasó települése cím birtokosa lesz, könyvtáruk pedig egy-egy 75.000,-Ft értékű könyvvásárlási utalványt vehet át jutalomként.

A településeknek járó jutalmak mellett három egyéni díjat is kiosztanak a résztvevő megyékben (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád) személyenként legtöbbet olvasóknak.

A díjkiosztásra ünnepélyes keretek között kerül sor 2013 szeptemberében a Somogyi-könyvtárban.

A vetélkedő részletes leírását és a könyvlistát megtalálhatják a következő internetcímen:

Olvasási vetélkedő

 

Szintén ezen a honlapon van lehetőség az elektronikus válaszadásra.

A feladatlapokat személyesen is ki lehet tölteni a könyvtárban. A megoldások folyamatosan beküldhetők, végső határidő: 2013. július 31.

 

Felnőtt könyvek listája

Gyermek könyvek listája

 

Forrás: NLVK