Sokan mondhatják, hogy nem kell biztosítás, hiszen eddig is éltük az életünket zavartalanul. Varró Katalin műsorunkban rávilágított, hogy a mai biztosítási konstrukciók nem csak arra jók, hogy tragédia esetén gondoskodjunk a családról, hanem havi rendszerességgel, kisebb összeggel meg is takaríthatunk. Ha hosszútávon gondolkodunk, akkor 10 – 15 év alatt elérhetünk egy akkora összeget, amivel gyermekünket is elindíthatjuk az életbe.

A téli időszakban is sokan utaznak el pihenni, sportolni. Sajnos az élet kiszámíthatatlan, balesetek bármikor történhetnek – mondta el vendégünk, aki hozzátette, biztosítás nélkül ez óriási anyagi költséget jelent a károsultnak. Varró Katalin hozzátette, érvényes biztosítás esetén, ezt az összeget a biztosító állja.

Az otthon melege, a családi fészek nyugalma az egyik legfontosabb az emberek számára. Lakásunkat nem csak az illetéktelen behatolóktól kell védenünk, hiszen a változékony időjárás is károkat okozhat. Vendégünktől megtudtuk, hogy idén, januárban mintegy 17 ezer vagyonkár – bejelentés érkezett, melynek többsége a lakásokat, társasházakat érintette. A természeti csapások azonban a vállalkozásokat sem kímélik, a kiesett üzemidőt, a meghibásodott gépek helyreállításának költségét is, fizetheti a biztosító, ha időben gondoskodunk róla.

Annak ellenére, hogy kötelező, a statisztikai adatok azt mutatják, hogy a Magyarországon forgalomba lévő járművek 30 százalékán nincs élő, díjjal rendelkező kötelező biztosítás. Varró Katalin javasolta, hogy minden esetben kérjük el a másik fél adatait, vagy jegyezzük meg rendszámát, és mindenképp hívjunk rendőrt az esethez. Ha azonban nem személy okozza a kárt, hanem például egy állat, akkor erre is lehet kiegészítő biztosítást kötni – tudtuk meg vendégünktől.

Ha bővebb információra lenne szüksége a témával kapcsolatban, akkor keresse Varró Katalint, Hódmezővásárhelyen, a Bercsényi utca 33/A szám alatt. Érdeklődhet telefonon: a 62/646-319 és a 30/558-19-66 számon.

 

Nagy Ágnes