A felkészülés derekán tartanak megyénk élcsapatai, sorra játsszák az edzőmeccseiket, nincs ez másként az Algyő SK életében sem, mely a Csongrád előtt 3 ponttal vezeti Csongrád megyei I. osztályú bajnokságot. A csapat az FK elleni múlt heti kiütéses győzelmet követően szombaton a szomszéd, Bács megye egyik meghatározó alakulatát, az ottani élvonal tizenkettedik pozícióját elfoglaló Soltvadkertet fogadta.

A hazaiak az első perctől kezdve uralták a mezőnyt, kétgólos vezetést szereztek. Előbb Balogh talált be egy kényszerítőt követően második próbálkozására, majd Sebők volt pontos 20 méterről: egy átlövést „húzott vissza” a rövidbe, a jobb alsóba. A második félidőbe Daróczi lepattanó lövését pofozta be Farkas, így már 3-1-re növelte a hazai gárda az előnyt. A fáradtság viszont kiütközött, a további akciók pontatlanok voltak, a befejezésnél sem működött megfelelően a koncentráció. A vendégek egy szögletből faragtak a hátrányukból, két perccel a meccs vége előtt pedig egy védőfalról lepattanó labdát továbbítottak a hálóba. A Soltvadkert helyzetkihasználása szinte kifogástalan volt, hiszen a három találaton kívül egy-két helyzetük akadt még. Az Algyő még az utolsó percekben is gólhelyzetbe tudott kerülni, de nem sikerült a hálóba juttatni a labdát, így maradt a döntetlen.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen:

Algyő SK – Soltvadkert 3-3 (2-1). Algyő, 50 néző, vezette: Kovács Attila.
Algyő: Szűcs – Poza, Gábor, Gonda, Daróczi, Sebők, Hegedűs, Balogh, Pataki, Bogdán, Hadár. Cserék: Udvari (kapus), Farkas, Gyimesi, Orosházi, Kiss. Vezetőedző: Takács Zoltán.
Algyő gólszerzői: Balogh, Sebők, Farkas.

Takács Zoltán: “A felkészülés közepén járunk, és kezd kiütközni a fáradtság, de ez ebben az időszakban rendjén is van. Sok lehetőségünk volt a meccsen, de a fejek és az izmok közt az összhang nemigen volt ma meg, gyakori volt a pontatlanság.”

 

Forrás: Szegedma