Hódmezővásárhelyen már hagyománynak számít, hogy hamvazószerda előtt egy téltemető farsangi mulatságot tartunk – tudta meg hírportálunk Kovács Gábor szervezőtől. Ilyenkor a város lovasai összefognak és jelmezekben vonulnak fel a település központjában, amely idén többek között a Szántó Kovács János, a Rapcsák András, a Deák Ferenc, a Petőfi, az Andrássy, az Oldalkosár, a Tóalj, valamint a Zrínyi utcákat érintette.

A rendezvény résztvevői fél 11-kor gyűltek össze a víztoronynál, ahol  már kialakult a jó hangulat, ugyanis mindenki jókedvre derült az ötletes maskarák láttán. A közös fényképezkedések után kialakult az indulási sorrend, és kezdetét vette a látványos felvonulás, amit az utcákon sétálók is megcsodáltak.

A programok között szerepel, hogy a Bessenyei Ferenc Művelődési Központtal közösen máglyát gyújtunk és ünnepélyesen “elégetjük a telet” a Kossuth téren – folytatta nyilatkozatát Kovács Gábor, aki hozzátette, ezután egy népi motívumokkal díszített műsort is megtekintenek a város főterén, valamint este 7 órától egy vacsorával egybekötött zenés-táncos farsangi mulatsággal zárják a napot.

Megyeri József