2013. április 15.-én hétfőtől 19.-én péntekig, naponta reggel 8 és 12 óra között lesz a beiratkozás a 2013/14-es nevelési évre a kisteleki nevelési intézményekbe.

A bölcsődébe és a Szivárvány Óvodába Sejben József megbízott igazgatónál, a Hétszínvirág Óvodába pedig Csíkosné Frányó Mónika megbízott tagintézmény-vezetőnél lehet beíratni a gyermekeket.

Bölcsődébe azok a gyermekek jelentkezhetnek, akik 2013. szeptember 1. után töltik be a 3. életévüket.

Óvodai felvételre jelentkezhet minden kisgyermek, aki 2013. augusztus 31-ig betölti a harmadik életévét. Kötelező az óvodai beíratása a gyermeknek abban az évben, amelyben az ötödik életévét betölti, majd a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órát köteles óvodai nevelésben részt venni – mondta el Sejben József. Hozzátette: 2014-től lép életbe az, hogy 3 éves kortól kötelező az óvoda.

Az óvodák munkájába, az ott folyó tevékenységekbe a szülők bármikor betekinthetnek, a Szivárvány Óvoda pedig ezen felül még nyílt napokat is meghirdetett. Sejben József igazgató kifejtette: bár nyitott a működésük, de év közben ennek ellenére nem jellemző, hogy a szülők éljenek ezzel a lehetőséggel, viszont a tapasztalat szerint, amikor meg van hirdetve, akkor nagyobb az érdeklődés az óvodai foglalkozások meglátogatása iránt – így volt ez a héten is.

Molnár Attila