Idén kiemelkedő támogatásban részesültünk, ugyanis 1700 családnak tudunk élelmiszercsomagot adományozni – kezdte beszélgetésünket Bálint Gabriella, a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás főigazgatója, aki hozzátette: egy csomagban 10 kilogramm liszt, 14 csomag tészta, 3 liter kakaó és 2 csomag keksz található.

„Bízom benne, hogy mindenki örül az adománynak és egészséggel fogyasztják majd” – mondta a főigazgató, akitől megtudtuk, hogy a logisztikai és a szervezési feladatokat a Kapcsolat Központ, a Kagylóhéj Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat, valamint a Népjóléti iroda munkatársai bonyolítják le. Hétfőtől péntekig mehetnek a csomagért a családok.

Almási István, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város polgármestere arról tájékoztatott, hogy a szervezet összesen 12-15 millió forint értékű élelmiszert adományozott a városnak, melyet 1700 rászoruló család kap meg a hét folyamán.

A támogatás 24 raklap lisztet (18480kg), 30 raklap tésztát (12600 kg), 6 raklap kakaót (5184 kg) és 4 raklap kekszet (1209kg) tartalmaz – sorolta a polgármester, aki szerint kiemelt feladat a rászorulók támogatása.

Vásárhely eddig is erőn felül tudott segíteni – gondolt Almási István a közelmúltban megrendezett Gyermekkarácsonyra, valamint a 70 éven felüliek 4000 forintos támogatására. „Hódmezővásárhely nem csupán egy város, hanem egy közösség is” – zárta a város első embere.

Antal Sándor