Lázárné Megyeri Zita, az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, hogy nagy szeretettel várják a családokat, gyerekeket, nagyszülőket és szülőket egyaránt, a Kossuth téren felállított jégpályára, ahol a Mesék a jégen című előadást tekinthetik meg a Havasszépe Sport Egyesület, és a Jégszínház előadásában. A Jancsi és Juliska, valamint a Hófehérke kerül bemutatásra, zenével, tánccal, díszletekkel és jelmezekkel. Igazi matiné jellegű, családi programnak ígérkezik – tette hozzá.

Az előadás teljesen ingyenes, jegyet sem vásárolni, sem igényelni nem kell. Egy pályázati összegnek köszönhetően ez egy ajándék előadás lesz. Természetesen a felajánlásokat és adományokat szeretettel fogadják, de most nem ez a fő cél.

A műsor ötlete onnan jött, hogy évekkel ezelőtt volt egy jégrevü előadás a Vásárhelyen, amelynek sajnos nem lett folytatása. Már akkor is sokan ellátogattak, hiszen kuriózumnak számított. Ezt szerették volna feleleveníteni a szervezők. Nagyon sokan használják a jégpályát, és így még jobban lehet népszerűsíteni, emellett azt is be lehet mutatni, hogy a kellemes elfoglaltságon túl milyen művészeti- és sport értékkel bír.

Lázárné Megyeri Zita végül kifejtette, hogy hálásan köszöni a Rádió 7 és a www.promenad.hu minden dolgozójának segítségét és a megszólalási lehetőségeket.

 

Kovács Péter

 

Plakát: Letöltés