Egy francia eredetű sütemény a croissant. Mivel Franciaországban kezdték el először gyártani, ezért ott nagyon nagy népszerűségnek örvend – tudtuk meg Gulyás – Szabó Gergelytől.

A Rónasági Gasztro Sütőipari Kft ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a croissant egy alaptészta, amit bátran lehet ízesíteni, a Rónasági szaküzleteiben is lehet kapni sós és édes változatban. Mint megtudtuk, jellegzetessége, hogy magas zsiradéktartalommal készült, és egy hajtogatott, élesztős, leveles tészta, amit Franciaországban vajjal készítenek.

Különböző gazdasági okok miatt, hazánkban margarint szoktak használni az elkészítéshez, de a Rónasági szaküzleteiben már három hónapja 25 százalékos vajtartalommal készülnek a péksütemények. Gulyás – Szabó Gergely elmondta, szívesen fogyasztja a 100 százalékban vajjal készült változatát ennek a péksüteménynek.

A Rónasági Gasztro Sütőipari Kft mindig készül valami újdonsággal, így van ez a leveles tészták esetében is, hiszen hamarosan megkóstolhatják a vásárlók, a 75 forintos akció keretében, a túrós – barackos levelet, ami előreláthatólag nagy kedvence lesz a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt.

 

Nagy Ágnes