Csütörtökön este rendeztek fórumot az algyői Faluházban, ahol Lázár János elmondta, hogy amin elsősorban változtatni kell, azok a megélhetési költségek csökkentése. Ennek érdekében már 10 százalékkal csökkent a gáz és az áram ára.

Ennek a folyamatnak Lázár szerint folytatódnia kell. Jelenleg azon dolgoznak, hogy június 1-jével a víz és a csatornadíj, valamint a szemétszállítás költsége 10 százalékkal csökkenjen. Mindezek mellett a gáz és az áram árának is tovább kell csökkennie, ahhoz, hogy mérséklődjenek a rezsiköltségek. Az algyői fórumon Lázár kijelentette: 2014 nyarára minimum 30 százalékkal kell, hogy csökkenjen az áram és a gáz ára.

Mindezek mellett Lázár János bejelentette, hogy csütörtökön megszületett a megállapodás az E.ON magyar gázüzletágának állami átvételéről.

2010-ben az emberek a változásra szavaztak. Az átalakítások már megkezdődtek, sőt a keretek meghatározása már lezárult – folytatta Lázár János, aki gondolt a járási rendszer kialakítására.

Azon kell dolgozni, hogy növekedjen a nyugdíj és a keresetek vásárlóereje – fogalmazott az államtitkár, aki a felhalmozott állami adósságokra is kitért: két éve minden megkeresett 100 forintból 90-et az adósságok kifizetésére költött az állam, míg ez a szám mára 70 forintra csökkent. Az Európai Unió és az IMF szerint mindenkinek fizetnie kell, de a magyar társadalom már nem terhelhető tovább.

Antal Sándor