Hódmezővásárhelyi FC – Orosházi Rákóczi Vasas  3-2  (0-0)

Felkészülési mérkőzés, Hódmezővásárhelyi Városi stadion.

 

HFC: Hegyi – Huszár, Antal, Tóth J., Mucsi – Kökény Nagy A. – Tari, Hanyecz B., Klimaj – Varga M.  Csere: Vígh (kapus), Bokor, Lékó, Koncz A., Keller, Szabó M., Orovecz S.  Edző:Dezső Ferenc.
Orosháza: Lévai – Fehér, Németh, Dávid, Boros – Szabó Á., Ludányi Pardi – Mazán, Debreczeni, Búza.  Csere: Kránicz, Gulyás J., Szemenyei V.  Edző: Polyák László.
Góllövők: Juhász II. S. (48.perc), Orovecz S., (63.perc), Koncz A. (83.perc), illetve  Debreczeni (75.perc), Kránicz (77.perc).
Csapatunkban ezúttal három próbajátékos lépett pályára:
Hegyi Tibor: az 1993-as születésű kapus a Békéscsaba UFC csapatában nevelkedett, ahol együtt játszott a csapatunkban szereplő Szabó Márkkal és Klimaj Kornéllal is. Játszott a Békés megyei felnőtt bajnokságban Mezőkovácsházán és Magyarbánhegyesen, majd 2012 nyarán Siófokra igazolt, de az NB I-es egyesületnél nem jutott játéklehetőséghez. Az I. félidőben védett, amikor magabiztos teljesítményt nyújtott. Valószínűleg még tovább teszteli a szakvezetés.
Tari Tamás: 22 éves szélső középpályás, vagy támadó. Fiatal kora ellenére megfordult már Üllésen, Dorozsmán, Csanádpalotán és Ásotthalmon is. Jelenleg a megyei I. osztályú UTC stabil kezdő játékosa. Valőszínűleg visszatér még Vásárhelyre, de leigazolása esetén neki egyelőre még a megyei I. osztályban szereplő HFC II. csapatában kellene bizonyítania.
Orovecz Sándor: Az 1994-es támadó a Szentesi Kinizsi TE játékosa, de szeretne Vásárhelyre igazolni. Számára a II. osztályban szereplő HFC U-19-es gárda lehetne a következő lépcsőfok.
A gólok története:
48.perc: Szabó Márk remek jobb oldali beadását Juhász II. Sándor fejelte az orosházi kapuba, 1-0.
63.perc: Juhász II. Sándor kapu elé lőtt labdáját Orovecz Sándor közelről pörgette a vendégek kapujába, 2-0.
75.perc: Labdát vesztettek a hazaiak saját térfelükön, amelyet Debreczeni egy kiugrást követően góllal büntetett, 2-1.
77.perc: Egy hosszú indításra Vígh kapus rossz ütemben mozdult ki és Kránicz a kapus felett a kapuba emelt, 2-2.
83.perc: Koncz Adrián kapott labdát a vendégek 16-osa előtt, visszavette a bal lábára, majd nagy erővel bombázott a kapu jobb oldalába, 3-2.

Dezső Ferenc: “Az első félidőben a védekezés gyakorlását kértem a csapattól, amelyet jól megoldottak, de sajnos az előre játékunkba sok hiba csúszott. Szünet után változtattunk a felállásunkon, támadóbb szellemű csapatot küldtem pályára, amelynek eredményeként jelentős fölényben játszottunk, gólokat lőttünk, de a védekezésben sajnos elkövettünk hibákat.”
Polyák László: “Első felkészülési mérkőzésünket játszottuk, amelyen a csapatom teljesítményével elégedett vagyok, de azt is láttam, hogy sok még a javítani valónk.”

 

Forrás: HFC1912.hu