Hozzávalók:
2 marék zöldborsó
1-2 sárgarépa
1 fehérrépa
fél vöröshagyma
1 zellerszár
kis darab karalábé
10-20 dkg csirkemell
vaj

bors
petrezselyem
1 rész alaplé
2 rész víz
1 dl tejszín
1 ek liszt

Elkészítése:
A csirkemellet felkockázzuk, besózzuk. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük. A húst kevés vajon lepirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, a répákat és kicsit tovább pirítjuk. Felöntjük a vízzel, majd az alaplevet is hozzáadjuk. Beletesszük a zellert és a karalábét. Mindent együtt puhára főzünk. Egy tálkában a lisztet csomómentesre keverjük kevés forró levessel, majd hozzáadjuk a tejszínt is. Hozzákeverjük a leveshez, és besűrítjük. Borsozzuk és petrezselymet szórunk hozzá.