November óta ilyen az út és a feljáró, most nézze meg! – mutatta az egyik asszony a Hédervári utcában. A házuk előtti kavicsos feljárót a munkások feldúrták, majd dolguk végeztével nem állították azt helyre, sárosan, járhatatlanul hagyták maguk mögött. – Amikor észrevettem, hogy betemették a gödröt a házunk előtt, de nem állították helyre a feljárót, hogy autóval, biciklivel közlekedni tudjunk, utánuk mentem – tette hozzá.
Az asszony addig járt a munkások nyakára, míg végül kavicsot szórtak a feljáróra, amit aztán a férje gereblyézett el. Az erre járó autósok azt is nekik köszönhetik, hogy a kátyúk egy részét a kivitelezők feltöltötték.
– Az ember próbál türelmes lenni, mert tudja, hogy előbb-utóbb kész lesz, de minek kellett már novemberben szétbarmolni az utat? – tette fel a kérdést. – Egyelőre még semmit nem csináltak, csak pokollá tették a közlekedést – tette hozzá s megkért: ne írjam le a nevét, mert már így is rosszban van a munkásokkal.


Az utak járhatatlansága sok problémát okoz azoknak, akik az érintett városrészekben laknak vagy erre közlekednek.  Az is szerepel a csatornázási szerződésben, hogy a kivitelező addig nem kaphatja meg   a pénzét, míg az utakat helyre nem állítottak. Addig viszont mindenkinek el kell tűrnie a jelenlegi tarthatatlan helyzetet.
– Olyan balesetveszélyes a bicikliút, úgyhogy reggelente már inkább a járdán megyek dolgozni – árulta el az arra járó Faragó Margit.  – Ha hó van, takarítani se lehet, és nem is takarítják, így sokan bicikliznek inkább a főúton. A minap betömték a lyukakat zúzott kővel, de nem fog sokáig tartani, pár hét, és megint tekerhetünk máshol – tette hozzá.
Az Aradi utcán futó kerékpárút mentén tavaly szeptemberben kezdtek el csatornázni, az út azóta egyre rosszabb állapotba kerül. A helyzet Gerizdesen szinte mindenhol hasonló: az autósok, biciklisek, de még a gyalogos is panaszkodnak.

Buzás Péter polgármester az egyik tavalyi képviselő-testületi ülésen azt mondta, hogy tavasztól ellehetetlenül majd a közlekedés a belvárosban, a csatornaépítés csúszása miatt.
– Itt már most is lehetetlen közlekedni, de ez senkit nem érdekel, csak aki itt lakik – állítja az egyik a Kelemen László utcai lakó. – És ki tudja, meddig lesz ez még így?
A város és a Makó-OEK konzorcium közti szerződés szerint a csatornaépítést jövő szeptemberre kell befejezni.

forrás és fotó: makohirado.hu