A találkozó előtt a vásárhelyiek mestere, Dezső Ferenc hat játékosával, a sérüléssel bajlódó Juhász I. Sándorral, Varga Leventével és Czibere Adriánnal, valamint a belázasodott Huszár Lajossal és a szintén betegséggel küzdő Keller Zoltánnal és Vígh Sándor kapussal nem számolhatott, viszont két új fiú is készülődött a piros-fekete mezesek között.

A próbajátékon lévő húszéves labdarúgók közül Göblyös János(Fegyverneki KSE) támadó, míg Hack Mihály (Törökszentmiklósi FC) középpályás a második játékrészben kapott lehetőséget, további sorsukról a következő napokban születik döntés.

Meddő vásárhelyi mezőnyfölénnyel telt el a találkozó első húsz perce, de a szarvasi kapura semmi veszélyt nem jelentettek a hazaiak. Az első komolyabb lehetőség a vendégek előtt adódott, de a rutinos Klimaj Zoltán lövése a jobb kapufáról a mezőnybe vágódott. Válaszként Marton Bence előtt adódott nagy gólszerzési lehetőség, de fölé lőtt. A félidő hajrájában ismét a vásárhelyi középpályás próbálkozott, de egy szabadrúgás variáció után leadott lövését Petrovics kapus nagy nehézségekkel védeni tudta.

Szünet után Nagy R. próbálkozását hárította Máté kapus, válaszként Juhász II. egy 18 méteres szabadrúgást alig lőtt fölé. Egyre jobban fáradtak a vendégek, így szinte teljesen áttevődött a játék a szarvasi térfélre. Húsz perccel a vége előtt Hanyecz Henrik remekül ment el a baloldalon, beadását a próbajátékos, Göblyös azonban óriási helyzetben mellé pörgette. Tíz perc múlva azonban javított a fiatal támadó, aki elhúzott a jobb oldalon, begurítását Szabó Márk lőtte a kapuba, 1-0.

A mérkőzés utolsó eseménye a szarvasi támadó, Klimaj Zoltán nevéhez fűződött, akinek lövését a vásárhelyiek 17 éves kapusa,Máté Dániel bravúrral ütötte szögletre. Összességében a találkozón mindkét csapat sokat hibázott, de a felkészülés ezen időszakában a mérkőzés jól szolgálta a felek felkészülését.

A HFC legközelebb január 30-án (szerdán) 18.00 órakor az Orosházi Rákóczi Vasas csapatát fogadja a vásárhelyi stadion műfüves pályáján.

Felkészülési mérkőzésen:

Hódmezővásárhelyi FC – Szarvasi FC 1-0 (0-0).

Hódmezővásárhely.

HFC: Máté – Tóth J., Antal K., Bokor, Mucsi – Kökény – Varga M., Hanyecz B., Nagy A., Marton – Klimaj K. Csere: Hanyecz H., Szabó M., Konc A., Lékó R., Juhász II. S., Göblyös, Hack. Edző: Dezső Ferenc.

Szarvas: Petrovics – Murvai, Pákozdi, Benczur, Filyó – László, Kristóf, Furár, Loós – Klimaj Z., Nagy R. Csere: Mag, Herkó, Csellár, Bogdán. Edző: Rétes Pál.

Góllövő: Szabó Márk (81. perc)

Forrás: SzegedMa.hu