Gazdag István, a Maroslelei Polgárőr és Tűzoltó Közhasznú Egyesület elnöke és Szűcs Imre, tűzoltóparancsnok fogadta a vendégeket január 26-án este a maroslelei Faluházban. Egy rövid köszöntő és beszámoló után az a 2012-es esztendőt elevenítették fel képekben, de több rövid videót is láthattunk, melyek a versenyeken készültek.

A helyi fiatal tűzoltók immáron harmadik éve, hogy megnyerték a Csongrád megyei tűzoltó versenyt, de a felnőttek is szépen szerepeltek – tudtuk meg Szűcs Imrétől. A győztes csapatról készült fotók, videók is előkerültek, amit maguk is újra átélhettek az est folyamán, ugyanis ők sem hagyhatták ki a záróvacsorát.

Tavaly rendeztek első alkalommal meghívásos versenyt a településen, melyen nyolc csapat vett részt. Nagyon jól sikerült a verseny, melyből szeretnénk hagyományt teremteni – jelentette ki a tűzoltóparancsnok, aki hozzátette, hogy az elmúlt esztendő elején volt egy komoly tűzesetük, valamint az év folyamán több kisebb. A makói hivatásos tűzoltókkal jó kapcsolatot ápolnak, az eseteknél is besegítenek nekik.

Gazdag István elnök elmondta, hogy 2012-ben nem volt sok gondjuk Maroslelén a polgárőröknek. „Egy-két hagyma kupecot, illetve fatolvajt sikerült elriasztani, természetesen a makói rendőrséggel közösen” – emlékezett vissza az elnök.

Nem rossz évet zártunk, anyagilag sem voltak nagy gondjaink, de ebben nagyon sokat segítettek a helyi lakosok, támogatóink, valamint a pályázatok. 2013-ban próbálunk hasonlóan működni, pályázni, hogy minél több mindenre jusson – tudtuk meg Gazdag Istvántól.

A vacsorán díjakat is osztottak, hiszen öt éve polgárőr és tűzoltó Szűcs Imre, valamint 15 éve polgárőr Gazdag Istvánné, akiket oklevéllel jutalmaztak. Mindezek mellett az év polgárőre Gazdag István lett, aki szintén jutalomban részesült.

A bál hangulatáról Raksa Bernadett gondoskodott, akit már jól ismerhetnek a polgárőrök és a tűzoltók, hiszen évek óta az énekesnő a hangulatfelelős.

Antal Sándor