Hozzávalók:

1 fej karfiol

4 dl főzőtejszín

5 dkg reszelt sajt

2 evőkanál burgonyapehely

2 egész tojás

szárított petrezselyemzöld

pirospaprika

3 evőkanál olaj

4 evőkanál zsemlemorzsa

őrölt bors

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben megfőzzük. Kikent, zsemlemorzsával megszórt tepsibe rakjuk.

A főzőtejszínt összekeverjük a habosra vert tojással, belekeverjük a kávéskanálnyi paprikaőrleményt, a petrezselyemzöldet, a burgonyapelyhet és a reszelt sajtot.

Ezt az öntetet ráöntjük a karfiolra és megszórjuk a maradék zsemlemorzsával.

Szép sárgára sütjük. Amikor kész, kockákra vágjuk és tálalhatjuk.

 

Forrás: Mindmegette