Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala és Veszprém megye több térségében továbbra is számítani kell hófúvásra, a szél magas hótorlaszokat emelhet. Somogy, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében elsőfokú (citromsárga) riasztás van érvényben, ott gyenge hófúvás várható.
A meteorológiai szolgálat az MTI-hez eljuttatott figyelmeztető előrejelzésében azt írta: a tovább erősödő, majd éjszakától nyugaton és északkeleten néhol viharossá fokozódó szél hófúvást okozhat. Vas és Zala megyében, valamint Veszprém megye nyugati felén pedig magasabb hótorlaszokat is emelhet a szél. Hóátfúvás legkevésbé Pest és Nógrád megyében, valamint Bács-Kiskun megye északi felén valószínű.
Pénteken többfelé várható hószállingózás, havazás, leginkább a Győr-Székesfehérvár-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza vonaltól délre. Az ország túlnyomó részén péntek éjfélig várhatóan nem hull 2-4 centiméternyinél több friss hó. A délnyugati határvidéken lehet ennél több csapadék, ott 10-15 centiméteres friss hóréteg sem zárható ki – olvasható az előrejelzésben.

 

Forrás: MTI